donderdag 27 april 2017

Next to her, Asaf Korman, 2014.

Poster
Indrukwekkende Israëlische dramafilm, over de 'obsessief beschermende zusterliefde' tussen de zusje Chelli, (27), gespeeld door Liron Ben-Shlush, en de 24-jarige geestelijk gehandicapte Gabby, gespeeld door de beroemde Israëlische actrice Dana Ivgy.
De zusjes
Chelli is uitermate lief voor Gabby, in schril contrast met hun moeder, die het allemaal niet aankan en het haar dochters maar uit laat zoeken. Chelli sluit haar zus soms op, ze moet ook werken. Als Gabby boos is bonkt ze met haar hoofd op de grond, tot bloedens toe. Chelli wordt verplicht haar zus naar een dagopvang te brengen. Dat bevalt Gabby zo goed, dat ze er soms niet meer weg wil. Maar dat moet van Chelli, tegen wil en dank. 
Chelli wordt verliefd op Zohar, een collega van school. Er ontstaat een relatie tussen die twee, Zohar trekt bij de zusjes in.
De geliefden onder de douche.
Gabby blijft bij Chelli op de eerste plaats komen. Dat zien we steeds bij het slapen: Zohar en Chelli mogen dan samen sex hebben, na afloop vertrekt Chelli steevast naar de sofa waar haar zusje ligt. Of zusje komt in bed bij de geliefden.
Chelli verzorgt haar zus met alles.
Zohar is geweldig lief, ook voor Gabby. Hij is eigenlijk liever voor haar dan de zus. Hij voelt haar soms beter aan. Wel wil hij dat Gabby uit hun bed vertrekt. 
We naderen de ontknoping: Gabby blijkt zwanger.
Ze zegt er niets van tegen Zohar, maar zet hem de deur uit, zonder enige verklaring. 
Gabby ondergaat een abortus. De patiënten van de dagzorg komen afscheid van Gabby nemen. Chelli ontdekt dat Gabby daar een vriend heeft, Tom. Dat is overduidelijk de vader van het kind, aan wie verder genetisch niets mis was volgens de echo. 
Gabby barst in hartstochtelijk snikken uit. Chelli beseft haar fout. Ze loopt naar het toilet en bonkt met haar hoofd tegen de muur.  De zusjes-relatie wordt voortgezet op de oude manier, ze hebben allebei veel verloren.
Asaf Korman en zijn vrouw, Liron Ben-Shlush (Chelli). Zij schreef het script, met herinneringen aan haar eigen zus.  
De twee zusjes in het echt. 
Nogmaals: Liron Ben-Shlush 
Dana Ivgy.
Trailer.
Het is een prachtige film!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten