donderdag 19 mei 2016

El agua del fin del mundo, Paula Siero, 2010

Poster 
Mooie, liefdevolle film, over twee Argentijnse zussen, van wie de oudste ongeneeslijk ziek is. Deze Laura wil voor haar dood naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld, op Vuurland.

Zo toeristisch is het daar ook wel weer. (Bah.)
Dit is wat beter.
Haar zus Adriana probeert dat voor mekaar te boksen, maar dat kost financieel gezien ongelooflijk veel moeite. Ze heeft een baan in een pizzabakkerij, maar haar baas zegt dat hij het ook moeilijk heeft, en zet haar op half loon.
Ze zijn erg lief voor elkaar.
Intussen is Adriana verliefd geworden op een alcoholistische accordeonist.
De man met de tragische blik, die wel mooi kan spelen maar ook nogal zuipt.
Dat maakt de zaak gecompliceerd, want deze man komt bij de zusjes thuis. Hij helpt Laura met schilderen, waarna ze samen een jointje roken. Van het een komt het ander, ze rollen zowat samen het bed in.
 
Ware het niet, dat Adriana net thuiskwam terwijl ze aan het zoenen waren. Hommeles. Maar het komt weer goed.
Het gaat intussen een paar keer heel slecht met de zieke; een laatste keer haalt de jongere zus haar zelfs uit bad, waar ze buiten bewustzijn is geraakt.
Dit droomt Laura als ze buiten bewustzijn raakt in bad.
Gelukkig komt ze daar weer bovenop.
De accordeonist blijkt toch een aardige heer te zijn, hij probeert het geld voor de reis bijeen te brengen door middel van een optreden. Dat lukt niet.
Hij is oprecht bezorgd
Maar ook de pizza-baas blijkt wat menselijker dan eerst gedacht, hij leent de twee zussen een auto, waardoor de reis naar Ushuiana gedaan kan worden. Daar sterft de zus.
Paula Siero, regiseuse.
Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten