maandag 11 april 2016

Sideways, Alexander Payne, 2004.

Poster
Leuke film. Hij is gemaakt naar het boek met dezelfde titel van Rex Picket.
De film won een Oscar en een Golden Globe,Hij heeft het wijntoerisme in Californië bevorderd, Paul Giamatti speelt Miles,Thomas Haden Church speelt Jack, Virginia Madsen is Maya en Sandra Oh is Stephanie..
Dit is de regisseur, Alexander Payne. Hij was destijds de man van Sandra Oh.
Sandra Oh, wijnschenkster. Wordt verliefd op Jack, maar ontdekt dat hij haar bedriegt, hij gaat zaterdag trouwen mert Christine.
De twee vrienden, Miles en Jack. Ze maken een reisje, de film is in de dagen van de week van dat reisje opgedeeld. Mile (l, Paul Giamatti) is gescheiden en somber; Jack (Thomas Haden Church) is wat dommig en een levensgenieter, wil de bloemetjes nog even goed buiten zetten voor hij trouwt.
Dit is het viertal: Jack valt op Stephanie, Miles en Maya op elkaar. 
Terecht merkte Roger Ebert op, dat dat zo'n mooie dialoog is, als Miles en Maya spreken over een bepaalde druif. Maya voelt dat alles wat hij zegt eigenlijk over hemzelf gaat. Dan wordt ze verliefd op hem.
Er wordt veel wijn geproefd, en ook veel gezegd over wijn. Miles is de kenner, maar mioet soms ook veel drinken. De smerigste scene vond ik, toen hij geen vol glas kreeg ingeschonken (dat hoort niet op een proeverij) en hij uit wanhoop uit de spuugbak dronk, en over zich heen stortte. Bah!

Miles verraadt per ongeluk het huwelijk van Jack; dan slaat Stephanie hem een gebroken neus.
Onderweg ergens.
Maya. Ze vindt het manuscript van Miles geweldig, dus zo'n loser is hij niet. Dat niemand het wil uitgeven doet er voor haar niet toe. Ze is serveerster in een restaurant.
Deze auto moet beschadigd worden, de gebroken neus moet een redelijke verklaring krijgen.
Eind goed al goed.... al is het niet met dit koppel samen. Miles durft het wel weer aan Maya op te zoeken. 
Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten