donderdag 31 maart 2016

The World's Fastest Indian, Roger Donaldson, 2005.

Hoes
Ik wijd maar een paar woorden aan deze film. Ik heb hem ook maar voor een stukje gezien. Maar ik vond hem zo vreselijk charmant. Anthony Hopkins, Doctor Lector, eens in een hele vriendelijke feel-good movie.
De film is een biografie, min of meer helemaal kloppend, van Burt Munro, die leefde van 1899-1978. 
De echte Burt Munro, geboren en altijd woonachtig gebleven in Invercargill, New Zealand.
Deze Herbert  kan goed motor racen, al is zijn Indian Scout Motorcycle hartstikke oud, en heeft hij er van alles en nog wat aan geprutst. Maar hij heeft, na al zijn records, nog één droom: te mogen rijden op de Bonneville Speedway. een zoutvlakte in Utah.
Hier bij de zoutvlakte 
Hij heeft mijlen ver afgelegd met de Indian achter zich aan. Op een zeker moment was er een wiel af, toen sleepte hij het spul voort met een houten boomstam. 
Wij vielen ergens in vlak vóór hij bij de zoutvlakte aankwam. Hij werd aanvankelijk geweigerd, alleen maar omdat hij een dag te laat met inschrijven was. Maar de aardige man wist de hulpt van vrijwel iedereen in te roepen, en zo mocht hij toch meedoen. Een hoop fans juichten hem toe! Als niet-ingelichte kijker verwachtten wij dat hij het loodje zou leggen, zo'n snelheid haalde hij met zijn oude barrel.... Maar hij won, zijn droom kwam uit.
Trailer
In de aftiteling lazen we dat hem dat nog een paar keer gelukt was het record te behouden.
Roger Donaldson; was al 20 jaar bezig met de voorbereiding van deze sport-biografie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten