woensdag 23 december 2015

Copacabana, Marc Fitoussi, 2010.

Moeder Isabelle Huppert met dochter Lolita Chammah; in de film Babou en Esmée
Babou is een ongewone moeder, en Esmée een doodgewone dochter. Dochter wil gewoon trouwen, moeder doet allerlei onconventionele dingen waarvoor dochter zich af en toe dood schaamt.  Esmée wil niet dat moeder op haar bruiloft komt, ze wil zich niet voor haar hoeven te schamen. Bovendien is moeder blut, ze verpest al haar baantjes. 
Dus vertrekt Babou naar Oostende, waar ze time-sharing appartementen aan de man gaat brengen. 
Dochter houdt heus nog wel van moe; ze zoekt haar op in haar nieuwe woonplaats. Moeder nodigt haar meteen op een te duur etentje. Verpest dat vervolgens weer voor Esmée, door er een paar zwervers bij uit te nodigen. 
Babou neemt het leven zoals het komt. Op haar pad komt Bart, met wie ze vrolijk en wel in bed belandt.  
In haar werk heeft ze succes. Tot jaloezie van haar collega's lukt het haar wel om geïnteresseerden aan te brengen, de anderen niet. 
Een van haar cheffinnen verraadt uiteindelijk dat ze een lege studio heeft uitgeleend aan de zwervers. Babou komt weer op straat te staan. Ze gaat naar het casino, waar haar geld ver-35-voudigd wordt. Ze gaat naar de bruiloft van haar dochter.... als het middelpunt van een Braziliaanse dansgroep. Ze vertrekt naar Brazilië. Haar dochter, in bruidsjurk, zwaait haar verdrietig uit. 
Moeder en dochter, gewoon. 
Hoe kreeg zij het wel voor elkaar?? 
Een heel leuke, luchtige film. Huppert is heel authentiek, ze huppelt door het leven en is wars van burgerlijke zekerheden. Heeft een heel lief karakter (helpt daklozen, zelfs haar nare collega vertelt ze hoe ze klanten kan trekken.) Echt plezierig om naar te kijken!
Trailer
Marc Fitoussi in 2010.
Isabelle Huppert speelde verder o.m. de rol van dochter Eva in Amour, van Michael Haneke. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten