zondag 1 november 2015

The Greatest, Shana Feste, 2009.

Poster
Niet onaardige film, die vooral interessant was door een heel andere rol van Pierce Brosnan, James Bond anno een paar jaar geleden. Hij overtuigde zeker een paar keer in een mooie rouwscene.
Hier bijvoorbeeld is zijn zoon net begraven. Hij zit zijn verdriet zichtbaar te verdringen. Heel goed navoelbaar. Susan Sarandon en Pierce Brosnan als Grace en Allen Brewer.
Eerlijk is eerlijk: ik vond de film ook feilen hebben. Zo vond ik het nogal vreemd dat het zwagere vriendinnetje van de omgekomen jongen in het gezin van haar vriend komt wonen, zwanger en wel.
De mooie zwangere Rose. 
En juist met de Papa van Bennett Brewer, Allen, ontwikkelt ze een goede band. 
Hier alle personen van de film. Want Bennett heeft ook nog een broer, die iets krijgt met een meisje uit een rouwgroepje.  
Nog een andere poster.
Het is zo'n film waarbij iedereen opeens tot inzicht komt, en dan loopt het ook allemaal ineens vanzelf goed. 'Zou dat nou?' denk ik dan. Nou goed. 
Trailer
De titel slaat op de gestorven jongen, Bennett Brewer. Hij was 'the greatest'. 
Bennett heeft aan het begin van de film net sex gehad met zijn prille vriendinnetje, en wordt dan doodgereden. 
Hij heeft ook een broer, die de dood van Bennett verdringt, juist omdat hij zo geweldig was; zo veel beter dan hij zelf, die blowt, niets uitvoert. Het vriendinnetje verlangt zeer naar verwerking, maar ziet alleen maar dat er gezwegen wordt, en dat de familie het elkaar én haar moeilijk maakt. Ten slotte valt iedereen elkaar in de armen, huilend om het geweldige kind dat er niet meer is: katharsis.
Debuutfilm van Shana Feste


Geen opmerkingen:

Een reactie posten