zondag 18 oktober 2015

Vluchtkinderen in de nacht - 13 oktober 2015.

Jongstleden dinsdag stonden er enkele aagrijpende foto's in de Trouw, van slapende kinderen van vluchtelingen.  Het was een deel van een fotoreportage, onder bovenstaande titel.
Ik wilde deze foto's graag kunnen blijven bekijken, omdat ze me wat deden.
De naam van de fotograaf is Magnus Wennman, en de foto's maken deel uit van het project Where the Children Sleep. Van de site met die naam haalde ik onderstaande foto's; ze komen overeen met die in de Trouw.
De 5-jarige Lamar uit Bagdad. Haar ouderlijk huis werd gebombardeerd, met een rubberbootje stak het gezin de Middellandse Zee over. Lamar slaapt hier in een Servisch bos, bang, ijskoud en verdrietig.
Ahmad van 7 slaapt hier uitgeteld op Hongaars asfalt; deze foto trof me het meeste.
De vijfjarige Tamam uit Syrië, Homs. Durft sinds haar vlucht niet op een kussen te slapen, omdat ze dat associeert met de nachtelijke luchtaanvallen. Al twee jaar in Jordanië. 
Ralia (7) en Rahaf (13) leven op straat in Beiroet. De zusjes komen uit Damascus waar een granaat hun moeder en broer doodde. Ze slapen op karton, tegen de kou. Het oudste meisje is bang voor 'slechte jongens', hetgeen het jongste meisje doet huilen.
De tweejarige Farah. Haar vader verfrommelt alles wat hij vindt tot een bal, zodat zijn dochter uit Jordanië ook wat te spelen heeft. Gevlucht uit Syrië.
De fotograaf, de Zweed Magnus Wennman (1979). 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten