maandag 12 oktober 2015

The talented Mr. Ripley, Anthony Minghella, 1999.

Poster van de film....
Naar de roman met dezelfde naam van Patricia Higsmith, 1955.

Patricia Higsmith, 1921-1995
Leuke, spannende film met Mat Damon in de hoofdrol. Zijn talent bestaat er uit dat hij erg goed kan bedriegen, mensen en geluiden kan nadoen. Dat komt hem ook goed van pas in het leven. 
Hij gaat op reis naar Italië om de rijkeluiszoon Dickie Greenleaf terug te halen. Dickie is verloofd met Marge Sherwood. Op de boot ontmoet Tom Meredith Logue, een dochter van een rijke textielfabrikant. 
Ik heb me heerlijk door de intrigues mee laten slepen, zonder me er echt goed in te verdiepen. De grote verrassing kwam, toen Tom verliefd bleek te zijn op Dickie Greenleaf. Maar Dickie was niet een erg trouwe vriend, hij wisselde bijvoorbeeld de vriendschap voor Tom met gemak in voor die met een andere vriend, Freddie Miles (Seymour Hoffmann). 
Ripley, Dickie en Marge
Seymour Hoffmann heeft Ripley volkomen door, en dat voel je. 
Kate Blanchet, vriend Peter en Marge

Om zijn verhaal vol te houden, moest Tom Ripley nog een aantal moorden plegen. En nog veel meer liegen, en zich als een ander voordoen. Het einde is goed (nu ja....), een nieuwe, homoseksuele vriend. Helaas moet die er ook aan geloven. Heeft Ripley gewonnen met zijn talenten...?
Anthony Minghella, 1954-2008, regisseur. Regisseerde verder o.a. The English Patient.
Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten