dinsdag 13 oktober 2015

Side effects, Steven Soderbergh, 2013.

Poster met de hoofdrolspelers: Jude Law, Catharina Zeta Jones, Channing Tatum en Rooney Mara
Dit is de hoofdrolspeelster, Emily Taylor (Rooney Mara), getrouwd met Martin. Ze komt vanaf het begin als een flinke zielepoot over, depressief, zwak; ze doet zelfs een zelfmoordpoging.
In het begin van de film komt haar man net uit de gevangenis. Je merkt aan haar dat ze niet erg blij met zijn terugkomst is. Dan denk je nog dat het aan haar geestelijke conditie ligt.
Dit is Steven Soderbergh, die dit keer de farmaceutische industrie onder de loep neemt.
De mooie psychiater dokter Victoria Siebert, bij wie de zielige Emily al eerder in therapie was.
Die arme Emily heeft last van bijwerkingen van haar antidepressivum, en vermoordt in haar slaap haar echtegnoot Martin. 
Ik schrok me rot!
Hier praten de twee zielenknijpers met elkaar, alles is nog koek en ei. Zij vertelt hem welk medicijn hij het beste voor kan schrijven. Dat doet hij. Maar na die per-ongelukke moord, krijgt hij, Jonathan Banks, de schuld van alles. Het wordt ook breed uitgemeten in de media. Hij verliest alles, ook vrouw en kind.
Wij weten wel hoe integer hij is. En hij gaat zijn speurneus achterna, er klopt iets niet.
Van haar weten we het nog niet. Maar dat verandert wel: Jonathan Banks ontdekt een flink complot tussen vroegere psych en oud-cliënte. De twee hebben een lesbische verhouding! Ze zweren samen,  Emily heeft de moord bewust gepleegd om van haar gehate Martin af te komen, en met Victoria Siebert verder te kunnen gaan. 
Mis poes. De psychiater Banks heeft alles doorzien. Hij krijgt alles wat verloren leek weer mooi terug! De twee dames hangen.
Trailer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten