maandag 5 oktober 2015

Mud, Jeff Nichols, 2012.

Poster, met Matthew McConaughey als Mud
Reese Witherspoon als Juniper
Het gaat in deze redelijk aardige (maar niet meer dan dat) film om de relatie tussen Ellis, een veertienjarige jongen, en Mud. Ellis' jonge vriend heet Neckbone,  Hij en Ellis ontdekken samen Mud, die verborgen leeft op een eiland in de Missisipi, omdat hij een man vermoord heeft. 
Ellis, Neckbone en Mud. Tye Sheridon speelt Ellis.
Mud leeft in een boot in een boom; hiervan gaat natuurlijk elk avontuurlijk (jongens)hart sneller kloppen. Ellis vooral helpt Mud de boot omlaag te halen, en geschikt te maken voor de vlucht van Mud met Juniper.
Mud is niet zomaar een moordenaar, maar iemand die een gerechtvaardigde moord heeft gepleegd op een schurk die zijn mooie vriendin Juniper zwanger heeft gemaakt. Ik geloof dat hij ook nog schuld had aan de miskraam die zij daarna kreeg. De vader van de vermoorde man zit nu achter Mud aan. Ellis heeft ruziënde ouders, en vindt in Mud het ideaalbeeld van echte trouwe liefde ten opzichte van Juniper.   
Juniper, gespeeld door Reese Witherspoon. 
De twee vrienden. 
Hier op de motor.
De ontsnapping van Mud mislukt door de aanval van King Carver, de vader van de vermoorde man. Mud verdwijnt. 
Het meisje van Ellis, May Pearl, laat hem in de steek. Zijn ouders scheiden, hij komt in een andere stad terecht, waar gelukkig nog heel veel andere mooie meisjes zijn. Mud verliest Juniper, maar blijkt gelukkig nog wel in leven te zijn. Alleen gewond. 
Trailer
Jeff Nichols.
Nou ja, dat was het. Niet heel veel bijzonders, toch niet onaardig. Soms mooie beelden.

Bij nader inzien: ik heb al eerder een film gezien van deze regisseur, waar ik destijds zeer van onder de indruk was. Zie mijn blog Take shelter
Was ik eerlijk gezegd vergeten. Was in mei 2014.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten