vrijdag 28 augustus 2015

Vluchtelingen: de Hongaarse Aanpak

Viktor Orbán,  minister-president van Hongarije
Hongaarse vlag
De oplossingen die men in Hongarije aanwendt voor het vluchtelingprobleem:

- Een hek van scheermesjesdraad, vier meter hoog en ruim 150 kilometer lang, aan de grens met Servië. Hongarije is een Schengenland, Servië niet. Servië behoort ook niet tot de Europese Unie.
Zo ziet het hek eruit.
Hier wordt zelfs over 175 kilometer gesproken.
- Politiemensen die vluchtelingen voorzien van een varkensvleesvrij voedselpakket;
- Wel toelaten van Oekraïense vluchtelingen, niet van moslims en Afrikaners;
- Hongarije weigert mee te doen aan de herverdeling van asielzoekers. Premier Orbán beweert: Hongarije is vol. De mensen moeten maar asiel aanvragen in Griekenland en Servië, dat zijn veilige opvanglanden.
- Illegale grensovergang wordt bestraft met vier jaar cel. Zo is illegaliteit een misdrijf geworden.
- Er hebben in Hongarije desalniettemin 130.000 vluchtelingen officieel asiel aangevraagd, maar 80% van hen reist meteen door. Slechts een klein deel gaat naar een opvangkamp en ook daar blijven de meesten maar kort.
- Geregistreerde vluchtelingen krijgen een papier waarmee ze twee dagen lang op binnenlandse treinen kunnen reizen. De bedoeling is dat ze weggaan. Oostenrijk zit natuurlijk niet te wachten op dit doorschuiven van het probleem.
- Mensensmokkelaars doen er hard aan mee vluchtelingen toch de Oostenrijkse grens over te krijgen.  Gisteren werd  in Oostenrijk een Hongaarse vrachtauto langs de kant van de weg gevonden, met 71(!)
dode Syrische vluchtelingen. Ze waren allemaal gestikt, hun lichamen al in staat van ontbinding. De chauffeur was voortvluchtig.
Er zijn op dit moment 3 Hongaren voor aangehouden.
Het gruwelijke drama in de Hongaarse vrachtwagen, bestemd voor kippenvervoer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten