maandag 6 juli 2015

Benny and Joon, Jeremiah Chechik - 1993

Hoes
Een heel aardige film, een beetje een flut-verhaaltje, maar aardig door de rol van Johnny Depp.
Broer Benny en zus Joon wonen samen, broer zorgt voor geesteszieke zus. Je denkt bij jezelf  'het loopt wel los met haar', maar Benny houdt elke serieuze relatie af vanwege zijn zorg voor haar.
Af en toe slaat zus de boel kort en klein, nou ja. Alleen de werksters willen om die reden niet blijven, wat te doen?
Door een toevallige omstandigheid komt er een neef van een vriend bij hen wonen. Johnny Depp, Sam geheten in deze film. Sam is pas echt gek, hij doet van alles waarvan je denkt 'doe even normaal joh.' Maar ik stond van mijzelf te kijken dat ik dat gek doen op een gegeven moment toch erg leuk ging vinden, namelijk toen hij Buster Keaton na ging doen.
Toen waren we al een uur op streek, ik wilde de film nu maar helemaal uitzien. Broer en psychiater willen zus toch in inrichting stoppen. Zus wil niet, want ze is verliefd op Sam en hij op haar. Nu wordt ze dan toch echt gek, in de bus begint ze te trillen en te gillen. Dus die inrichting wordt het. Maar gelukkig krijgt broer spijt, en hij bezoekt zus, waarbij Sam als kapitein Jack Sparrow van  Pirates of the Caribean voor Joons psychiatrische ziekenhuisraam heen en weer slingert.
Zo komt alles terecht, Ben gaat eindelijk zelf op vrijerspad, en Sam en Joon zijn gelukkig samen met het maken van tosti's met een strijkijzer.
Johnny Depp en Mary Stuart Masterson 
Tosti's maken met een strijkijzer. 


De twee 'gekken' samen gelukkig.  
Dit vond ik wel een goed bewijs van onrealistische gekte. 
Aidan Quinn als Benny 
Vast ook een act van Buster Keaton 
En dit ook 
Voor (achter) het raam in de kliniek.
Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten