zondag 15 maart 2015

The Illusionist, Neil Burger, 2006.


Poster
Heel leuke, onderhoudende film, waarbij de verrassing vooral in het einde zit.
De zoon van een meubelmaker, Eduard Abromovich, en de hertogin Sophie von Teschen raken als kind al verliefdop elkaar. Maar in de negentiende eeuw kan zo'n liefde helemaal niet, en de twee raken gescheiden. De jonge man keert terug naar Wenen, vijftien jaar later, als de magiër Eisenheim (gespeeld door Edward Norton). De hertogin (rol van Eleanor Tomlinson) is inmiddels verloofd met de kroonprins, maar de liefde tussen haar en Eduard bloeit nog steeds. De kroonprins is een schurk, hij heeft al eens eerder een moord gepleegd, en deinst er niet voor terug nu ook de hertogin te vermoorden, omdat zij hem ontrouw is.
Ten slotte komt alles toch nog  goed: de vreselijke kroonprins pleegt gelukkig zelfmoord, waarna  de ontknoping een dikke vette verrassing is, zelfs voor de politieman (Paul Giamatti, die zo op Orson Welles lijkt), die uiteindelijk toch voor de waarheid kiest, en niet voor zijn autoritaire baas.
Alles is illusie, blijkt.
Verder verklap ik niks.
Schurkerige kroonprins 
Politiechef die uiteindelijk toch integer blijkt 

De hanger die een rol speelt. even draaien en het is een hartje. 

Een van de spannende magische scenes. Hiermee opent de film ook. Edward Norton werd hierbij geholpen door de illusionisten James Freedman en Ricky Jay. 
De truc met het sinaasappelboompje. 
Hertogin dood gevonden. 
Als geest duikt ze weer op in de show van Eisenheim. 
Hele mooie truc voor een spiegel. Hier leeft ze nog.
Neil Burger, regisseur.

James Freedman, illusionist, adviseur 
Philip Glass leverde de muziek.
Trailer
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten