woensdag 4 maart 2015

Little Children, Todd Field, 2006

Hoes
Ik vond dit een aardige film. Hij is gemaakt naar een roman van Tom Perrota. Het verhaal gaat over een man en een vrouw, die beiden in ieder hun huwelijk ongelukkig zijn. Sarah heeft een dochtertje maar wil eigenlijk graag schrijven; haar man doet aan internet-seks. Brad, de knapperd, is huisman, heeft een zoontje, en een prachtige vrouw. Zij is succesvol in haar werk, hij kijkt een beetje bedeesd naar haar.  
Jennifer Connelly als de prachtige echtgenote van Brad
De fatale eerste kus, hierna  gaan ze voor de bijl.
De twee ontmoeten elkaar in het zwembad, en krijgen een heerlijke relatie. Die geeft hun allebei het gevoel dat ze nu pas écht leven.
De gebeurtenissen spelen zich af in een stadje dat bang is geworden door de aanwezigheid van een pedofiel.
Daar gaat hij, met zijn flipfloppers en zijn duikbril. Heel komisch. Het hele zwembad is van schrik aan de kant gaan staan.
Kate Winslet, als Sarah Pierce
Het verhaal speelt zich steeds langs andere lijnen af. De ene keer volgen we Sarah en Brad, die de gewoonte hebben om naar het zwembad te gaan met hun kindjes. Die kindjes worden bevriend, en voor pa en moe is het na afloop vrijen geblazen in het rijke huis van Sarah.
De andere lijn is die van Ronny, de pedo. Hij woont nog bij zijn moeder, die voor hem opkomt en voor hem zorgt.
Er is ook nog een vriendenclub van Brad, die samen sport, Brad van zijn studie afhoudt, en intussen ook nog op pedo-jacht is.
Dit is de pedofiel. 
Hier zien we hem met zijn moeder.
De geliefden met hun respectievelijk kinderen kijken toe hoe Ronny onder water stiekem naar mooie kinderbeentjes kijkt.
Nog maar weer eens een zoen. Dit is de allereerste, nog niet echt gemeend. Maar ja.  
Zoals het hoort komen de verschillende verhaallijnen bij elkaar. De moeder van de pedofiel sterft, de liefdesverhouding komt uit, Brad en Sarah willen samen weglopen, Brad krijgt een ongeluk - omdat hij wéér het gevoel krijgt meer te leven. Nu weer, als hij een gevaarlijke skate-sprong maakt. De arme pedo is wanhopig bij de dood van moeder, zeker omdat ze hem in een briefje heeft opgedragen 'braaf' te moeten zijn. Dat beantwoordt hij door zichzelf te castreren.
Sarah beseft dat ze een fout heeft gemaakt door te denken dat ze met haar geliefde weg moest. 
Patrick Wilson, als Brad Adamson
Jackie Earle Haley als Ronald James McGarvey, de pedo. In de film hebben ze een echte weirdo van hem gemaakt. Ik vond dit een mooie rol, en de acteur is er inderdaad met een aantal prijzen voor beloond.
Trailer
Hier schrijver en regisseur samen, Field (r) en Perrota. Todd Field wordt 'de meest literaire filmmaker' genoemd. Wás dat althans, in 2006.
De titel is duidelijk dubbelzinnig bedoeld. De Little Children zijn de kinderen van de geliefden, maar ook alle kinderen uit het stadje die bedreigd worden door de pedo. Ten slotte zijn het Ronny, Sarah en Brad, en ook nog wel de vriend van Brad, met zijn obsessie tegen de pedofiel. Niemand reageert volwassen op het leven. Ronny kan niet voor zichzelf zorgen, Sarah en Brad vluchten in seks, de geobsedeerde vriend kan ook al niet verder kijken dan zijn neus lang is. 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten