zondag 22 februari 2015

The Impossible - Juan Antonio Bayona, 2012.

Poster
Op internet wordt deze film als een rampenfilm aangeduid. Dat klinkt voor mij verdacht, alsof ik niet van zo/n film zou mogen houden. Doe ik dat toch, dan heet dat natuurlijk een 'guilty pleasure.' Maar goed, dan maar een guilty pleasure: ik vond dit een erg mooie film. De regisseur, Juan Antonio Bayona, wilde een 'eerlijke film' maken over de tsunami van 2004, en ik vind dat hij daar heel goed in is geslaagd.
Het script is van Sergio G. Sánchez, die het schreef naar aanleiding van het waargebeurde verhaal van Maria Belón en haar gezin.
Maria Belón en haar gezin, 8 jaar later. 
Noami Watts en Maria 
Twee dagen na de ramp: werkelijkheid.  
De muur van water: hier ook de realiteit 
Moeder en zoon
Het gezin is op vakantie op Kao Lak, in Thailand, als de tsunami losbreekt. Het gezin valt uit elkaar, vader en twee jongste zoons worden getroffen in het zwembad, moeder en oudste zoon in huis. Het is al een wonder dat moeder en puberzoon elkaar treffen. Zij is ernstig gewond aan haar been, maar ze loopt toch door. We maken mee hoe ze het samen redden, en ten slotte door de lokale bevolking gered worden en naar het ziekenhuis gebracht. De moed van de moeder is indrukwekkend, en zij weet die over te brengen op haar aanvankelijk onwillige puberzoon.
Pas na driekwart in de film ontdekken we, dat vader en de twee jongste kinderen ook nog leven. De zoektocht is dan naar de andere helft van het gezin. Het onmogelijke gebeurt: ze worden herenigd, ze worden als compleet gezin in een vliegtuig vervoerd naar een ziekenhuis elders waar betere verzorging mogelijk is. Ondanks de zware verwondingen zal Maria zal herstellen.
E.een spannende film, die de tsunamiramp heel erg voelbaar maakte.  
Op zoek naar mama
Zij is werkelijk heldhaftig. Sleept haar zoon daarin mee. Erg mooi.
Houvast bij een boom.
Oudste zoon Lucas, gespeeld door Tom Holland.
De regisseur bouwde een enorme tank met water die hij liet leegstromen. De acteurs worden werkelijk overspoeld. Dat maakt het heel echt.
Vader moet de kleine jochies (7½ en 5) alleen laten om zijn vrouw te kunnen zoeken.
De regisseur Juan Antonio Bayona 
Ewan MacGregor als de vader 
In het vliegtuig naar elders.
Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten