zondag 23 november 2014

The Woman in Black, James Watkins, 2012.

Poster
Lekker griezelige zaterdag-avondfilm, met in de hoofdrol Daniel Radcliffe (Harry Potter). Radcliffe is een beetje te jong om de vader te kunnen zijn van een vierjarig zoontje, maar het gaat in dze film niet over karakterrollen. Het enige echte karakter is het spookhuis, waarvan Roger Ebert zegt:
 
The house is a masterpiece of production design, crumbling, forlorn, filled with the faded and  jumbled Victorian possessions of doomed lifetimes. It has a unique feature that audiences will not fail to remark upon: its own sound-effects crew. At every frightening moment, and there are many, the soundtrack paralyzes us with blasts of cacophonous noise. You wouldn't want to be in the theater next to this movie in a multiplex.
Het gezellige spookhuis
Het ligt ook nog eens op een eiland, en ik alleen bij eb te bereiken.
We hebben dan ook ouderwets zitten te griezelen. De VPRO-gids maakte ons erop opmerkzaam, dat het zo stil was in het spookhuis. Dat klopte ook, op de griezelige 'oprispingen' van geluiden na dan.
Het verhaal is van de roman met dezelfde titel van Susan Hill. 
Drie kleine meisjes die aan het begin van de film zelfmoord plegen. 
Kijkje in het interieur. Arthur Kipps moet hier wezen om 'alle papieren' van de overleden Alice Drablow te bestuderen. 
Alle attributen werken mee om het griezelig te maken. 
Daar staat weer een spook! 
Zoontje Joseph met spook. 
Hier schrok ik me ook weer wild!  
Goed hè? 
Deze dame is het die geen rust vindt. Haar zoontje ligt dood in het moeras. Onze Arthur begrijpt dat zij met hem verenigd wil worden. Hij duikt dan ook onder in de modder, vindt het zoontje, en legt het lijkje bij dat van de moeder in haar graf. Jaja. 
Voor het zover is, heeft de Zwarte Dame heel wat ouders ongelukkig gemaakt, doordat zij hun kind(eren) de dood injoeg. 
Hier vervult hij de opdracht die rust gaat brengen. Maar ik heb geen foto's kunnen vinden van het einde, als Arthur en Joseph toch nog zelf omkomen. Maar ze worden in de dood herenigd met hun gestorven echtgenote/moeder.
Trailer.
De regisseur, James Watkins.
En hier dan toch nog even het einde. De vloek is niet opgeheven, er kan nog best een vervolg komen, haha.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten