zondag 9 november 2014

Ne le dis à personne - 2006, Guillaume Canet.

Het verhaal is gebaseerd op dat uit het boek Tell No One van Harlan Coben.
Weer een film van Canvas op de vrijdagavond. Spannend, maar uiteindelijk een beetje te veel van het goede - qua plot. Net iets te ingewikkeld. - Toch met plezier gekeken!
Alexandre en Margot Beck zijn elkaars jeugdliefde, thans gelukkig getrouwd. Maar op een avond wordt Margot vermoord, ogenschijnlijk door een seriemoordenaar.
Acht jaar later worden er op die plek twee lijken ontdekt, van twee mannen. Alexandre wordt meteen wéér verdacht. Net als ten tijde van de moord op zijn vrouw, verdenkt de politie hem nu wéér als eerste.
Een ingewikkeld spel volgt, waarbij de ernst van de verdachtmaking steeds groter wordt. Een niet geringe rol speelt de schoonvader van Alexandre daarin.
Alexandre krijgt met twee fenomenen te maken: hij ontvangt mails, die van zijn vrouw afkomstig lijken. Tegelijk krijgt hij foto's in handen, waaruit blijkt dat zijn vrouw een deel van leven had waar hij niets van af wist: ze was ooit in elkaar geslagen, er zijn foto's van haar vol blauwe plekken; slikte ze drugs? Er zijn aanwijzingen voor. Dit alles vormt een nieuwe verdachtmaking aan zijn adres. Alexandre wordt in een hoek gedreven, en kan zelfs zijn beroep als arts niet meer uitoefenen. Hij krijgt hulp van een stelletje gangsterachtige types uit de banlieue. Die heeft hij ook hard nodig!
De zaak neemt een andere wending als een politieman inziet dat Alexandre de moord niet gepleegd kan hebben. Al blijven de bewijzen zich opstapelen.
In de actualiteit gebeurt een nieuwe moord: een fotografe is de klos.
Uiteindelijk komt Alexandre erachter, wie de werkelijke moordenaar was. En wie daarbij behulpzaam was, was niet minder dan zijn eigen schoonvader.
De mails van zijn vrouw blijken te kloppen: ze leeft nog, en is naar hem op zoek. Na veel heen en weer gereis kunnen ze elkaar weer in de armen sluiten
Trailer
Bruno, een 'held' uit de banlieue, die Alexandre helpt. Een ereschuld omdat A. zijn zoontje gered heeft, als arts.

Margot, die niet dood blijkt. Papa had een prostitué laten begraven met haar sieraden om, om haar te vrijwaren van vervolging. Zij heeft de man die haar mishandelde doodgeschoten.

Als jeugdliefde, het paar.
Hun namen ingekerfd.
Zwemmen in hun meer.

De vreselijke schoonvader.
Hier is alles nog okay
Hier ook. Hier bij die mooie rododendrons eindigt het trouwens ook weer.
Onderzoek met een vriendin
Poster 

Opdrachtgever van de moord
Niet te geloven, elkaar weer teruggevonden na al die ellende!
Harlan Goblen, schrijver van het boek.
 De hoofdpersoon wordt gespeeld door Francois Cluzet, die zo op Dustin Hoffman lijkt. Hij speelt ook de hoofdrol in Les Intouchables van Olivier Nakache. Ik heb alleen over het boek Onaantastbaar geblogd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten