zondag 21 september 2014

O Brother, Where Art Thou, Joel en Ethan Coen, 2000.

Vreselijk leuk film, voor de tweede keer gezien, nu in het bewustzijn dat de film gemaakt is door de gebroeders Coen. Met onder anderen George Clooney en Holly Hunter. Clooney heeft de hoofdrol, speelt Everett Ulysses. De film is een komedie, losjes gebaseerd op Ulysses van Homerus.
Drie gevangenen ontsnappen uit een chain-gang, en gaan op weg om de schat te vinden die Ulysses begraven heeft. Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Zo worden ze verleid door de Sirenen, en worden ze beroemd met hun liedjes. De drie mannen plus een zwarte gitarist treden op als de Soggy Bottom Boys. In werkelijkheid horen we John Hartford, Alison Kraus, Emmy-Lou Harris en anderen. De muziek uit de film werd tot Album van het jaar 2001.
Liedjes: You are my Sunshine, Down to the river to pray, I am a man of constant sorrow, Keep on the Sunny side, In the highways, In the jailhouse now, en andere.
Poster 
Eerste optreden 
Vriend Pete is verdwenen. Of alleen zijn hart is er nog? O nee, hij is veranderd in een pad. 
Die verleidelijke dames.... Go to sleep little babe...
... alleen maar om de mannen bij de politie aan te geven. 
De zittende gouverneur. Maakt van het succes van de Soggy Bottom Boys gebruik voor zijn verkiezingscampagne; scheldt de mannen al hun schuld kwijt. 
De opponent. 
Net ontkomen, nog geketend. 
Wat kan hij raar doen, die Clooney
De voorspelling van de blinde komt uit. 
De zwarte gitarist.  Verkocht zijn ziel aan de duivel. Wordt uit handen van de Ku Klux Clan gered.
Echtgenote van Ulysses. 'I have counted to three.' 
Geen strafvervolging meer!
Deze man is bonafide, in tegenstelling tot Gerreth 
Hier gaat de blinde man, zoals hij in het begin komt. Zijn voorspelling: dat ze hun schat vinden, maar anders dan gedacht. 
 

Trailer.
Het is een vrolijke, zeer onderhoudende film. Het verhaal zit goed in elkaar, met allemaal verrassende wendingen. De personages zijn kleurrijk. Alles is mooi verfilmd, en dan is er ook nog zeer aangename muziek. Echt een pareltje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten