zaterdag 9 augustus 2014

Spacey film goes behind the scenes of Richard III

In Het uur van de Wolf donderdag jongstleden een mooie documentaire gezien over de theater-tournee die Kevin Spacey maakte, onder leiding van regisseur Sam Mendes, met wie hij tien jaar geleden American Beauty maakte. Spacey speelt daarin Richard III, samen met  the Bridge Project Company, een bont theatergezelschap van Engelsen en Amerikanen. Drie jaar lang tourden ze met Richard III over de wereld, van Londen, over Griekenland, naar  Doha, China, Indonesië. Istanbul, Sydney, Napels, San Francisco en New York.
De beelden van het openluchttheater Epidaurus waren indrukwekkend, zó'n groot theater! En daarin pasten zo veel meer mensen dan in 'The Old Vic', dat is The Royal Victoria Hall. De akoestiek van Epidaurus wordt nog altijd geroemd, als Spacey gewoon praat horen ze het nog op de achterste rijen.

Twee foto's van Epidaurus, Griekenland. Formidabele akoestiek!

 




Richard III is kreupel en heeft een bochel.
Spacey is tegenwoordig ook bekend van zijn rol in de serie House of Cards van Netflix.  
De artiesten bezoeken ook de plekken waar ze spelen. Hier: de Chinese muur
Operazaal van het N.C.P.A. te Beijing. (National Centre of Performing Arts) 
Buitenkant, 'Het Ei'  
Binnenkant NCAP, Peking.
Opmerkelijk vond ik de geweldige verstandhouding tussen alle deelnemers aan deze wereldtournee van een jaar. Spacey zorgde goed voor iedereen, bijvoorbeeld door de mensen mee te nemen op een bootreisje langs de Amalfikust. Leuk vond ik het, dat hij op zekere avond 'angelcards' uitdeelde. Nog leuker, dat hij iedereen aan het eind van het jaar (2012), toen na 198 voorstellingen de tour voorbij was, iedereen een beeldje gaf van zichzelf in zijn rol. Ik kon hier helaas geen foto van vinden.
Het theater in DOHA, Qatar.
Een avond lang je laten inspireren door een kaartje. Voor Spacey was het: Truth!

2 opmerkingen:

  1. Een paar jaar geleden is het skelet van Richard III gevonden, onder een parkeerplaats nota bene! Hij had geen bochel maar een formidabele scoliose.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Interesting.
      Ik las op internet dat hij 'dus 500 jaar onder het asfalt geparkeerd lag.' Ontlokte me toch even een glimlach...

      Verwijderen