zondag 10 augustus 2014

La Fille du Puisatier, Daniel Auteuil. 2011.

Hoes

Trailer
Jacques en Patricia 
Papa Pascal Amoretti en Philipe 
Dochter brengt de werkers de lunch 
Door de mooie Provence 
Astrid Berger-Frisbey, als de mooie oudste van de zes dochters Amoretti. 
Met Philipe 
Vader en dochter 
De ouders van Jacques, nadat ze hem verloren hebben in de oorlog
Vliegshow, met Jacques. 

De twee zusjes bij het ouderlijk huis. 
Daniel Auteuil 
Eerste ontmoeting van grootvader Amoretti met zijn kleinzoon 

Eerste ontmoeting van Patricia en Jacques
Weer een mooie film naar een boek van Marcel Pagnol ( de schrijver van Jean de la Florette en Manon des Sources.) Pagnol verfilmde zijn boek zelf al eerder, ergens in de veertiger jaren, meen ik.
Dit keer nam Daniel Auteuil de taak op zich, de man die zo geweldig de rol van Ugolin vertolkte in de eerder genoemde films.
Het is vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Papa Amoretti en knecht Philipe beramen een huwelijk tussen Patricia en Philipe. Maar Patricia Amoretti wordt verliefd op Jacques Mazel, en geeft zich aan hem. Hij wordt als piloot opgeroepen voor de oorlog. Ze willen nog afscheid nemen, maar hij moet al vertrekken naar het front. Zijn moeder zal haar een brief geven. Maar als ze op de afgesproken plek is, en Patricia ziet, verbrandt ze de brief van haar zoon zonder iets te zeggen. De familie is haar te min. Patricia neemt aan dat haar geliefde haar bewust verlaten heeft.
Ze vertelt haar vader van het kind dat op komst is. Vader Amoretti probeert de ouders van Jacques te overtuigen dat zij, in plaats van hun zoon, het kind moeten erkennen. Maar daar kan geen sprake van zijn, vinden de ouders Mazel. Zoonlief had zo veel vriendinnetjes. 
Nu de vlag er zo voor staat, verstoot Pascal Amoretti zijn dochter. Ze is een gevallen vrouw, en moet maar naar een zus van hem.
Toch zoekt hij haar op als het kind geboren is. Nu het een zoon is (hij is zelf weduwnaar en vader van zes dochters) wil hij het kind als van hemzelf zien, een Amoretti. De ouders van Jacques komen vragen of zij toch ook niet hun rol als grootouders mogen spelen. Amoretti, keihard maar eerlijk, weigert.
Uiteindelijk blijkt Jacques niet gestorven te zijn, en keert terug. Hij wil met Patricia trouwen. Het verhaal is nu wel erg zoet, maar alla! Philipe trouwt met de tweede dochter, die allang verliefd op hem is.
Een avondje leuk vermaak, met opnieuw prachtige beelden van de Provence.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten