maandag 26 mei 2014

Les Femmes du 6ème Étage - Philippe le Guay, 2011.

Hoes
Heerlijk ontspannende film, over een echtpaar met een Spaans diensmeisje. Deze Maria heeft haar kamer op de zesde etage van hetzelfde appartement als haar bazen, en die etage deelt ze met een zestal andere Spaanse dienstmeisjes. Het verhaal speelt in de zestiger jaren, toen veel vrouwen werk vonden in Frankrijk bij rijke Fransen.
Het rijke echtpaar
Maria doet wonderen in het huishouden, ze bereidt het eitje bij het ontbijt van haar baas precies zoals hij het graag hebben wil, werkt zich een slag in de rondte zonder dat dit haar uiterlijk of humeur aantast, en is ook nog eens niet op haar mondje gevallen tegenover de twee irritante zoontjes van het echtpaar.
De vreselijke zoontjes
Haar baas en zij worden verliefd op haar, hij op haar omdat ze zo levensecht is, zij op hem omdat hij zo gevoelig is voor alle noden van de Spaanse vriendinnen. Zo laat hij hun toilet repareren, zorgt dat een vrouw die geslagen wordt door haar man een ander huis krijgt, dat de post gewoon bezorgd wordt, en ga zo maar door.
Zijn vrouw verdenkt hem van overspel met een rijke cliënte (hij is belegger), en zet hem de deur uit. Tijdelijk bivakkeert hij op de zesde etage, waar hij ook een nacht met Maria doorbrengt.
De volgende dag is zij verdwenen. Zij is naar haar zoontje, die ze heeft moeten afstaan bij de geboorte (ongehuwde moeder). We zien hem drie jaar later terug, op zoek naar zijn Maria. Ze woont met haar zoon.... en een dochtertje. Monsieur Joubert is intussen gescheiden. Het laatste shot is alleen een blik tussen de geliefden onderling. 
Haar blik naar hem als hij bij haar huis opduikt 

Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten