maandag 31 maart 2014

Onaantastbaar - Philippe Pozzo di Borgo, 2001 (2013)

Onaantastbaar; Colibri-uitgave
Wat mij betreft is dit boek het bewijs, dat een heel enerverend leven vol gevaren en gebeurtenissen, onnoemelijk veel leed enzovoorts,  niet noodzakelijkerwijs tot een goed boek leidt.
Over de film spreek ik niet, Intouchables van 2011. Die geldt als de best bekeken Franse speelfilm aller tijden. Ik heb hem nog niet gezien, en als dat gebeurt kom ik er hier zeker op terug. Misschien herzie ik dan zelfs wel mijn uitspraken over dit boekje. Maar op dit moment vond ik daar niks aan. Ja, allemaal erg wat daarin gebeurt, maar zoals gezegd, dat is niet genoeg voor een goed boek.
De film is te koop bij Trouw in een cassette Films die je raken. Daarin zit onder andere ook Amour,  werkelijk de allermooiste film die ik in tijden gezien heb. Intouchables moet dus ook wel mooi zijn? ;-)
Andersom komt zo dikwijls voor: dat een prachtig boek gevolgd wordt door een draak van een film. De voorloper (het boek) van de film had als titel Le Second Souffle, van 2001. (De tweede adem.) Na het succes van de film voegde Pozzo di Borgo nog 50 pagina's extra toe, om te vertellen hoe het hem en Abdel ná de film verging.
Nou ja. Zonder zijn boek was de film er ook nooit gekomen.
De rijke magnaat en zijn helper in het echt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten