maandag 9 december 2013

La Mala Educación - Almadóvar 2004

Alweer een film van 'Spaanse les', en al weer van Almadóvar.
Ik had aan een paar beelden al weer genoeg om te zien, dat ik deze film ooit al eerder gezien had. Er zijn mensen die hem haast niet kunnen aanzien, vanwege de homosexuele vrijscenes. Ik heb daar niet zo'n last van.
Het is een verhaal van twee vrienden, Ignatio en Enrique. Ze kennen elkaar van een internaat van vroeger. Zij waren toen bevriend, maar de homosexuele pater Minola, die verliefd was op Ignatio (en altijd moest huilen bij Ignatio's mooie zang) zorgt dat Enrique van school af moet.
Na zestien jaar keert Ignatio terug in het leven van Enrique, met een manuscript, getiteld Het bezoek. Enrique herkent het als het verhaal van zijn gedeelde jeugd met Ignatio, maar hij komt er achter dat Ignatio al een paar jaar dood is. De zogenaamde Ignatio is Juan, diens jongere broer.
Juan en Enrique krijgen een relatie, Juan mag een rol spelen in de film van Enrique. Dan duikt pater Manolo weer op. Hij wordt verliefd op Juan. De waarheid komt boven tafel: Juan en Manolo hebben Ignatio - in werkelijkheid een hele vervelende nicht - destijds samen om het leven gebracht. Aan de relatie tussen Juan en Enrique komt een einde.

De film is mooi omdat het misbruik van priesters nog steeds actueel is. Ook vind ik het interessant om een film over homo's en transsexualiteit te zien. Verder is het een spannend verhaal met verrassende wendingen (bijvoorbeeld dat de echte Ignatio dood is).

Francisco Boira als de vreselijke nicht Ignatio
 
Profile picture for Francisco Boira
Francisco Boira als zichzelf (wat een verschil!)Gael Garcia Bernal wallpaper
Gael Garcia Bernal (speelde ook in de film The motorcycle diaries);
Hier: Juan, Zahara, AngelBad Education (La Mala educación)
Bernal als Zahara
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten