dinsdag 12 november 2013

Beste film aller tijden?


 Poster, met Morgan Freeman en Tim Robbins
Op onze dvd-recorder hadden we nog een oudje staan, die moest maar eens afgedraaid worden. Het bleek te gaan om The Shawshank redemption, een film uit 1994.
Het was een avond vermaak. Het beste aan de film is de plot, een zeer goed in elkaar stekend verhaal.
Zeker, de film was hier en daar behoorlijk hard, maar uiteindelijk bleek het vooral een sprookje.

 Wat zich schuil houdt achter Rita Hayworth. Net goed, meneer de directeur!
 Het loopt allemaal zó goed af met de hoofdpersonen Andy Dufresne en zijn gevangenisvriend Red, dat je denkt  'zo lust ik er nog wel een'. Maar goed: een film mag best fantasierijk zijn, als het plot maar verrast en ondanks onwaarschijnlijkheden inherent logisch is. If you know what I mean. En ja, ik als kijker heb ook sprookjes nodig nu en dan..

Iedereen zit hier onschuldig...

 
Met die middelste loopt het wel heel slecht af
.
Hoe het ook zij: door een aantal critici wordt de Shawshank Redemption gezien als de beste film aller tijden, hij staat in elk geval al sinds jaren op nummer 1 van de top 250 van de Internet Movie Database.
De film is naar het boek Rita Hayworth and the Shawshank Redemption van Stephen King. Regisseur is Frank Darabont. Hoofdrolspelers zijn Tim Robbins en Morgan Freeman.
The uiteindelijke Redemption van Andy Dufresne
 
Wat nog zeker het vermelden waard is, is de muziek. Die is van Thomas Newman, en ik kende hem al van de prachtige muziek bij American Beauty. Luister maar eens!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten