donderdag 17 oktober 2013

Los Abrazos Rotos - Pedro Almodóvar

Alweer een Spaanse film, in het kader van de Spaanse les. Marianne, la profesora de Español, leent dvd's uit, ter ondersteuning van haar lessen aan ons.
Welnu: bij het kijken haal ik uitdrukkingen als: qué tal? Algo mas? en dergelijke er al goed uit! Ik ga vooruit!

 
Filmposter, met Penélope Cruz
 
Het was een spannende, goeie film. De tijden wisselen elkaar steeds af, circa 1992 met ongeveer 2008. De film is van 2009, en wordt beschouwd als een film noir.
De prachtige Penélope Cruz is de hoofdpersoon, Lena of Magdalena. Zij is destijds getrouwd met haar rijke baas, Ernesto Martel,
 
José Luis Gómez, de bezeten echtgenoot
 
uit dankbaarheid omdat hij haar vader geholpen had toen die op sterven lag.
Maar Penélope wil na een paar jaar huwelijk uit werken als actrice. Haar man kan dat niet hebben, zo bezeten is hij van haar. Zij komt te werken bij de regisseur Mateo Blanco. Haar man laat haar volgen door zijn zoon met een camera.
 
 
Met elke pruik op is ze mooi
 
Er ontwikkelt zich een liefde tussen de regisseur Mateo en Lena. Nog altijd belet haar man haar in haar vrije bewegingen. Als zij hem eindelijk de waarheid zegt, en dat ze weg wil, duwt hij haar de trap af.
De geliefden vertrekken voor een kleine vakantie. In die tijd zorgt de echtgenoot - die tevens de producer is - dat de film waarin zijn knappe vrouw de hoofdrol speelt, verpest wordt.
Op de terugreis naar huis wordt de minnares doodgereden. De regisseur wordt blind. Hij blijft zijn vak uitoefenen, nu onder de naam Harry Caine.
 


 
Mateo, alias Harry, regisseur
 
Stukje bij beetje worden alle raadselen uit het verleden onthuld. Ook de waarheid over de film met de geliefde minnares in de hoofdrol (getiteld Koffers en meisjes) raakt bekend: de rijke man/producer, heeft gezorgd dat alle slechte stukken gemonteerd werden.
Maar de naaste medewerker van de regisseur - tevens vroegere geliefde, en moeder van zijn zoon Diego - heeft alles bewaard. Mateo Blanco gaat de film opnieuw monteren.
 
 
Blanca Portillo, als Judith, de assistente van Mateo
 
 
 
Hier Blanca als man, in een andere film (Alatriste)
  

De regie van Los abrazos rotos (Broken embraces) is in handen van Pedro Almodóvar.

de geliefden bij het afscheid aan het strand
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten